Live TV just stops

Access your ARGUS TV system from your sofa using MediaPortal (http://www.team-mediaportal.com/)
Post Reply
Griffo
Posts: 39
Joined: Tue Oct 14, 2014 5:41 am

Live TV just stops

Post by Griffo » Mon Nov 24, 2014 3:50 am

Front end: MP 1.9, Win 8.1, Intel NUC i5
Backend: Argus 2.3RC, 2012R2. Timeshift is on SSD, recordings on RAID set.

When watching LiveTV it just suddenly hangs and stops. It seems to be as often as every 20 minutes or so. Normally I can hit stop and go back to the guide, but sometimes I need to use task manager to kill MP.

I've attached log files - any hints clues or other? I'm not sure if it's a MP issue or a plugin issue.
Attachments
Argus Hang.zip
(111.46 KiB) Downloaded 264 times

logifuse
Posts: 234
Joined: Wed Oct 12, 2011 8:17 am

Re: Live TV just stops

Post by logifuse » Tue Nov 25, 2014 7:26 am

Have you changed the default size/number of timeshift files? I can recall something similar when I was messing around with them when using a RAM drive.

Griffo
Posts: 39
Joined: Tue Oct 14, 2014 5:41 am

Re: Live TV just stops

Post by Griffo » Wed Nov 26, 2014 3:01 am

Hey mate,

No I haven't played with the timeshift files yet, i'll give that a shot. The freezing is totally random though, sometimes it can be only 5 minutes, other times it can be after several hours.

User avatar
tompa
Posts: 594
Joined: Tue May 05, 2009 11:18 pm
Location: Sweden

Re: Live TV just stops

Post by tompa » Wed Nov 26, 2014 9:02 am

Griffo, how big is your SSD?

/tompa

logifuse
Posts: 234
Joined: Wed Oct 12, 2011 8:17 am

Re: Live TV just stops

Post by logifuse » Thu Nov 27, 2014 2:22 am

It's also worth trying XBMC to see if it is the same. Also VLC direct from the Scheduler console.

Griffo
Posts: 39
Joined: Tue Oct 14, 2014 5:41 am

Re: Live TV just stops

Post by Griffo » Fri Nov 28, 2014 7:03 am

Sorry for hte slow reply, was away with work.

So... I moved the timeshift form SSD to RAID set with 5TB free. No difference.
When I stream from VLC from the HTPC, it too just stops playing. But only it seems after a long period, and Argus doesn't even notice, it just keeps timeshifting. So i'm not sure if it's the same problem or not?

Will try with XBMC too

Griffo
Posts: 39
Joined: Tue Oct 14, 2014 5:41 am

Re: Live TV just stops

Post by Griffo » Sat Nov 29, 2014 5:55 am

OK. Have run XBMC for a solid period without any problems.
The issue is isolated to MediaPortal.

Griffo
Posts: 39
Joined: Tue Oct 14, 2014 5:41 am

Re: Live TV just stops

Post by Griffo » Sat Nov 29, 2014 8:13 am

OK here's some more logs. It failed after about 4 minutes of watching, (around 17:02:32) and I had just restarted everything so the logs should be pretty clean.
Attachments
ArgusError.zip
(55.07 KiB) Downloaded 266 times

Griffo
Posts: 39
Joined: Tue Oct 14, 2014 5:41 am

Re: Live TV just stops

Post by Griffo » Sat Nov 29, 2014 8:54 am

OK had another failure where I was able to grab the logs just as it failed.
These are the last two lines in the mediaportal.log file. The EVR and tsreader show nothing

[2014-11-29 17:35:51,277] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - VMR9: Repainting -> Playing, Frames: 1
[2014-11-29 17:47:33,247] [Log ] [MPMain ] [DEBUG] - VMR9Helper: Playing -> Repainting, Frames 0

Griffo
Posts: 39
Joined: Tue Oct 14, 2014 5:41 am

Re: Live TV just stops

Post by Griffo » Sat Nov 29, 2014 10:01 am

/slaps head. Just noticed that the client had switched to RTSP for live TV. Forced it to SMB and it's both far quicker to start and change channels, and so far completely stable. Fingers crossed.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest